Καραμέλες με καφέ

    Υλικά :

    150 γρ. ζάχαρη

    1/10 του λίτρου καφέ πολύ δυνατό

    1/10 του λίτρου γάλα

    1 κουταλιά της σούπας  μέλι

    1 κουταλιά αμυγδαλέλαιο

    Εκτέλεση :

    Βάζετε σε κατσαρολίτσα την ζάχαρη με ελάχιστο νερό και την τοποθετείτε για 2 λεπτά σε μπέν μαρί, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (το μπεν μαρι μπορείτε να το φτιάξετε και μόνοι σας, παίρνετε μια κατσαρολίτσα βάζετε μέσα σε αυτή νερό όχι πιο πάνω από την μέση και πάνω σε αυτήν βάζετε ένα μεταλλικό σκεύος το οποίο να εφαρμόζει με την κατσαρολίτσα ώστε να μην κουνιέται αλλά να μην ακουμπάει με το νερό και μέσα σε αυτό το σκεύος βάζετε ότι θέλετε να ζεστάνετε και ανάβετε το μάτι στο οποίο έχετε τοποθετήσει πάνω την κατσαρολίτσα ). Προσθέτετε στην σειρά το γάλα, το μέλι και τον καφέ και ανακατεύοντας ελαφρά αφήνετε να πυκνωθεί και να δέσει το μείγμα. Αλείφετε με αμυγδαλέλαιο τις φορμίτσες και αδειάζετε μέσα το υλικό. Αν δεν έχετε φορμίτσες αδειάζετε το υλικό σε ένα επίπεδο αλειμμένο με αμυγδαλέλαιο και όταν μισοκρυώσει το κόβετε σε κομμάτια. Όταν κρυώσουν φυλάτε τις καραμέλες σε ένα βάζο που κλείνει καλά.

    Καλή επιτυχία. 

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική